Ενημέρωση από τη συμμετοχή της Σ.Α.Κ.Τ.Χ. στις διαδηλώσεις του Σεπτέμβρη και Οκτώβρη

Η νέα δεξιά διαχείριση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική έρχεται να ανταποκριθεί και αυτή πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το εργαλείο της αφομοίωσης έρχεται να αντικατασταθεί από αυτό της καταστολής. Aπό τα πρώτα νομοσχέδια που πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι είναι και αυτό που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Προηγήθηκε της αστυνομικής εισβολής και στρατοπέδευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και προετοιμάζει το έδαφος για τους επόμενους αντεργατικούς, αντιαπεργιακούς, και αντισυνδικαλιστικούς νόμους. Για να φέρει εις πέρας το κράτος τη στρατηγική για την επικράτησή του σε όλους τους δημόσιους χώρους, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελούσε διαχρονικά απαραίτητη προϋπόθεση. Γιατί το Πολυτεχνείο, η Νομική, το Χημείο, η ΑΣΟΕΕ, τα Προπύλαια ιστορικά αποτελούν σημείο αναφοράς και συσπείρωσης, αλλά και εργαστήριο όπου επωάζονταν οι ιδέες της κοινωνικής αμφισβήτησης, της ανυπακοής και της εξέγερσης, καταφύγιο και ορμητήριο όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στην βαρβαρότητα της εξουσίας.

Ενάντια στη συνολική και ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της, το αμέσως επόμενο διάστημα καλούμαστε να δώσουμε κομβικές μάχες. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα για την τάξη μας, να σπάσουμε το φόβο και την ηττοπάθεια, να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, στις πλατείες, στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Γιατί μόνο οι αγώνες μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούν να καταστήσουν τους δημόσιους χώρους άσυλο από το κράτος και την αστυνομία.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση :

– Στις 7 Σεπτέμβρη την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ στηρίξαμε την αντικατασταλτική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη (https://saktx.espivblogs.net/2019/09/06/kalesma-stirixis-sti-diadilosi-sti-deth/)

– Στις 14 Σεπτέμβρη στηρίξαμε την διαδήλωση του No Pasaran! ενάντια στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και αλληλεγγύης στις κατειλημμένες δομές αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, η οποία αποτέλεσε σημείο συσπείρωσης χιλιάδων αγωνιστών/στριών και πεδίο έκφρασης της συλλογικής και μαχητικής αντίστασης απέναντι στις μεθοδεύσεις των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών που στόχο έχουν την καθυπόταξη όλων όσοι αγωνίζονται. (https://saktx.espivblogs.net/2019/09/13/kalesma-stirixis-sti-diadilosi-allileggyis-stis-katalipseis-kai-toys-aytoorganomenoys-choroys-agona-kai-enantia-stin-katastoli-stis-14-9/ )

– Στις 18 Σεπτέμβρη καλέσαμε στην διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα, συγκροτήσαμε αναρχικό μπλοκ με πανό “ Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία NO PASARAN! Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί” και πορευτήκαμε από κοινού με εκατοντάδες αγωνιστές/στριες από το Κερατσίνι μέχρι τον Πειραιά διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις παρακρατικές συμμορίες και τις δολοφονικές επιθέσεις του και την κατασταλτική εκστρατεία του κράτους ενάντια στους από τα κάτω, τις καταλήψεις, τους νεολαίους, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους εργάτες, το αναρχικό κίνημα. Η διαδήλωση μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης της καταστολής αποτέλεσε σημείο για να εκφραστεί πως ακόμη και αν οι φασίστες δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο, εμείς δεν ξεχνάμε τους νεκρούς της τάξης μας και δεν συγχωρούμε, πως το παρακράτος, ο φασισμός και όποιο άλλο δεκανίκι του κράτους τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα. (https://saktx.espivblogs.net/2019/09/14/enantia-stin-kratiki-kai-parakratiki-tromokratiano-pasaran-antifasistiki-antikatastaltiki-diadilosi-18-9-apo-to-simeio-dolofonias-toy-p-fyssa-sto-keratsini-18-00/)

– Στις 21 Σεπτέμβρη καλέσαμε και συμμετείχαμε στην διαδήλωση αντίστασης και μνήμης για τον 1 χρόνο από την δολοφονία του Ζακ-Zackie Oh , συγκροτώντας μπλοκ με κεντρικό πανό “Δεν ξεχνάμε- δεν συγχωρούμε την δολοφονία του Zακ- Ζackie oh. Ενάντια στον κοινωνικό εκφασισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, το κράτος και το κεφάλαιο. Η αλληλεγγύη θα νικήσει”. Διαδηλώσαμε πως απέναντι στις συνθήκες κανιβαλισμού και βίας του ισχυρού απέναντι στον “αδύναμο” με βάση την ταξική, έμφυλη και ρατσιστική ιεραρχία, συνθήκες που το ίδιο το κράτος έχει διαμορφώσει και τις οποίες εκμεταλλεύεται για να εμφανιστεί ως “εγγυητής” της ασφάλειας, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και πως οι συλλογικοί και από τα κάτω αγώνες μας είναι που θα γκρεμίσουν όλα όσα συντηρούν και αναπαράγουν τις εξουσιαστικές σχέσεις και διαιωνίζουν την καταπίεση και την εκμετάλλευση, για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους… (https://saktx.espivblogs.net/2019/09/20/den-xechname-den-sygchoroyme-ti-dolofonia-toy-zak-zackie-oh-sygkentrosi-diadilosi-21-septemvri-2-m-m-sto-simeio-dolofonias-toy-zak-zackie-oh-stin-kaniggos-stin-odo-gladstonos/)

– Στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη καλέσαμε στις απεργίες ενάντια στο νέο “αναπτυξιακό” πολυνομοσχεδιο και ενάντια στην επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Συγκροτήσαμε μπλοκ και πορευτήκαμε στο κέντρο της Αθήνας με πανό “ Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, την καταστολή των καταλήψεων και των κοινωνικών- ταξικών αντιστάσεων. Οργάνωση και αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό”, διαδηλώνοντας και προπαγανδίζοντας πως η οργάνωση στη βάση, η ταξική αλληλεγγύη και η απεργία είναι όπλα των καταπιεσμένων άρρηκτα συνδεδεμένα με τον συνολικό αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση. (https://saktx.espivblogs.net/2019/09/23/enantia-stin-varvarotita-kratoys-kai-kapitalismoy-apergiaki-sygkentrosi-diadilosi-triti-24-9-11-p-m-chayteia/ και https://saktx.espivblogs.net/2019/09/30/enantia-stin-varvarotita-kratoys-kai-kapitalismoy-apergiaki-sygkentrosi-diadilosi-tetarti-2-10-11-p-m-chayteia/)

Απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου, που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καταστολή, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας και να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στην διαχείριση της ζωής μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση να αγωνιστούμε για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Ελευθερίας και Αλληλεγγύης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.