ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Στις 7/9 ξαναστήνονται οι εξέδρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης απ’ όπου η νέα πολιτκή διαχείρηση έχοντας εξασφαλίσει συναίνεση μέσα από τις πρόσφατες εκλογές θα συνεχίσει τις εξαγγελίες του προγράμματός που αποσκοπεί στο βάθεμα της λεηλασίας του κόσμου της εργασίας και του φυσικού κόσμου μέσα από το ιδεολόγημα της ανάπτυξης, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της οικονομικής και πολιτικής ελιτ. Ένα πρόγραμμα που προυποθέτει το χτύπημα όσον αντιστέκονται για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η όξυνση των όρων επιβολής, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η κυβέρνηση ήδη μέσα στο καλοκαίρι και λίγο καιρό μετά τις εκλογές στις οποίες επικράτησε υποσχόμενη την επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”, προχώρησε σε κινήσεις που φωτογραφίζουν το ζοφερό για τους από τα κάτω μέλλον που θα επιχειρήσει να επιβάλει, με σημείο αναφοράς την αναβάθμιση της αστυνομίας σε ρόλο μητροπολιτικού στρατού και την αύξηση των αρμοδιοτήτων της για να εξαπολύσει την νέα επίθεση. Η νέα επίθεση φέρει ως κεντρικό στόχο το χτύπημα αυτών που αντιστέκονται και την καθυπόταξη των εκμεταλλευόμενων, από τους αναρχικούς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, μέχρι όλους τους αγωνιζόμενους της βάσης, νεολαίους, φοιτητές, εργάτες, με άλλα λόγια τον εσωτερικό εχθρό.

Με την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2008, γεγονός που πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέμβρη, με τις δηλώσεις του φασίστα-δολοφόνου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περι “μιας απλής ανθρωποκτονίας”, με τους εκπροσώπους της αστυνομίας να χαρακτηρίζουν δημόσια ανθρώπους ως “σκουπίδια”, το κράτος προετοιμάζει το έδαφος ώστε η επόμενη κρατική ή φασιστική δολοφονία να θαφτεί κάτω από μία συναινετική σιωπή.

Η νέα δεξιά διαχείρηση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείρηση, έρχεται να ανταποκριθεί και αυτή πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το εργαλείο της αφομοίωσης έρχεται να αντικατασταθεί από αυτό της καταστολής. Ήδη τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης, στις 26 Αυγούστου δυνάμεις των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και κάθε λογής αστυνομική μονάδα, εκκένωσαν 4 καταλήψεις στα Εξάρχεια και συνέλαβαν 143 πρόσφυγες και μετανάστες που εκτοπίθηκαν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σε πλήρη σύμπλευση με την καταστολή, έρχεται και η νομοθετική επίθεση, με στόχο και μία θεσμική και νομική θωράκιση του κράτους, σε όλα τα κεκτημένα της τάξης μας για τα οποία πάλεψε. Από τα πρώτα νομοσχέδια που πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι είναι και αυτό που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έχοντας ως πρόσχημα την ανομία και το εμπόριο ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια, έρχεται να απελευθερώσει την εισβολή του κράτους και της αστυνομίας στους χώρους όπου οι φοιτητές, οι νεολαίοι και οι αγωνιζόμενοι συναντιούνται, ζυμώνονται και αγωνίζονται. Η κατάργηση του ασύλου αποτελεί μόνο κομμάτι της στρατηγικής του κράτους για την πλήρη επικράτησή του σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ενάντια στη σκληρή πολιτκή που έχουν κυρήξει οι από τα πάνω και το ζοφερό μέλλον που υπόσχονται, οι από τα κάτω καλούμαστε να δόσουμε κομβικές μάχες. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα για την τάξη μας, να σπάσουμε το φόβο και την ηττοπάθεια, να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, στις πλατείες, στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Γιατί μόνο οι αγώνες μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούν να καταστήσουν τους δημόσιους χώρους ως άσυλο από το κράτος. Ενάντια στην καταστολή, να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης, να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και οριζόντιο μέτωπο αγώνα και αντίστασης για τη δημιουργια ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.