ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ NO PASARAN | ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 18/9, από το σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα, στο Κερατσίνι, 18.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
NO PASARAN
6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Π.ΦΥΣΣΑ
Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αντιθέτως ήταν η κορύφωση μιας σειράς αλλεπάλληλων νεοναζιστικών επιθέσεων, τόσο σε βάρος προσφύγων και μεταναστών όσο και εναντίον αριστερών, κομμουνιστών και αναρχικών αγωνιστών, αλλά και ενός πλήθους επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους του αναρχικού αγώνα που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Ήταν η συνέχεια της δολοφονίας του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν τον Γενάρη του ίδιου έτους. Η Χ.Α. είναι η ίδια συμμορία που εδώ και δεκαετίες δρα μέσα στη νύχτα και ξυλοκοπεί μετανάστες, τραμπουκίζει νεολαίους, επιτίθεται σε συνδικαλιστές και κοινωνικούς αγωνιστές, σε αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης και αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.
Έξι χρόνια μετά, η δίκη της Χ.Α. συνεχίζεται και οι δολοφόνοι του Π.Φύσσα είναι όλοι έξω, ενώ ο φασίστας Γ. Ρουπακιά δηλώνει πως « ήταν απλά μία ανθρωποκτονία». Η δίκη εξελίσσεται σε παρωδία όπου επιχειρείται το ξέπλυμα τόσο της ίδιας της παρακρατικής οργάνωσης της Χ.Α όσο και του κράτους και των μηχανισμών τού -που είναι το ίδιο που φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προωθεί τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, πριμοδοτεί τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου-.
Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και λοιπά φασιστικά μορφώματα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Παύλο Φύσσα, τον Σ.Λουκμάν, τον Petrit Zifle για πάντα ζωντανούς.
Η συμπλήρωση των 6 χρόνων έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον ακόμα μεγαλύτερης όξυνσης της φτώχειας και της εξαθλίωσης των καταπιεσμένων, επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης, όπου συνεχίζονται οι δολοφονίες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.
Σήμερα η καταστολή αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της κρατικής στρατηγικής. Για να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη χρεωκοπία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη η γενικευμένη καταστολή ενάντια σε όσους αγωνίζονται, ενάντια σε όσους βιώνουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη βία, την περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με την εισβολή στα Εξάρχεια ενός στρατού κατοχής Εκαμιτών και διμοιριών ΜΑΤ και την εκκένωση τεσσάρων κατειλημμένων χώρων, τη σύλληψη 3 καταληψιών, την προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών και το ξεσπίτωμά τους από τις καταλήψεις στέγασης, καθώς και η δολοφονική επίθεση στον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο Κ* ΒΟΞ.
Η επιχείρηση αυτή, συνοδεύεται από την ψήφιση αντεργατικών μέτρων, την κατάργηση του ασύλου, την ενίσχυση της ρατσιστικής νομοθεσίας απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση, πατώντας επάνω στα πεπραγμένα και της προηγούμενης διακυβέρνησης, ξεδίπλωσε την ατζέντα των επόμενων ετών και επισημάνθηκαν οι βασικοί εχθροί της, οι εχθροί κάθε κυβέρνησης: Αναρχικοί, αγωνιστές, μετανάστες και εργάτες. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων.
Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Π.ΦΥΣΣΑΣ, ΑΛ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ
P.ZIFLE, Ζ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 18/9,
από το σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα, στο Κερατσίνι, 18.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.