ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 14/9

Η νέα πολιτική διαχείριση μετά τις εκλογές στις οποίες επικράτησε υποσχόμενη την επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”, προχώρησε άμεσα σε κινήσεις που προεικονίζουν την επίθεση που ετοιμάζει ενάντια στους από τα κάτω κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις δομές του αγώνα και συνολικά στην κοινωνία. Στόχος της νέας επίθεσης είναι το χτύπημα αυτών που αντιστέκονται και η καθυπόταξη των εκμεταλλευόμενων, των μεταναστών και των προσφύγων, των νεολαίων, των φοιτητών και των εργατών.

Η αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2008 που πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέμβρη, οι δηλώσεις βουλευτών της κυβέρνησης πως δεν πειράζει αν “τρέξει λίγο αιματάκι” και οι δηλώσεις εκπροσώπων της αστυνομίας που χαρακτηρίζουν δημόσια ανθρώπους ως “σκουπίδια” δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Αντίθετα, αποτελούν τόσο σαφή μηνύματα για την τρομοκράτηση και τον αφοπλισμό της κοινωνίας όσο και προαναγγελίες μιας επόμενης κρατικής δολοφονίας ώστε αυτή να θαφτεί κάτω από τη σιωπή. Το ολομέτωπο χτύπημα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων αποτελεί από τη μία απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η νέα κυβέρνηση να καταφέρει να υλοποιήσει το αντικοινωνικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών, ώστε να επιβάλει συνολικά την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Ενώ από την άλλη, αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την επιβολή του ελέγχου και της πειθάρχησης, την επικράτηση συνθηκών νεκροταφείου και την ολοκληρωτική καθυπόταξη της κοινωνίας.

Η νέα δεξιά διαχείριση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, έρχεται να ανταποκριθεί και αυτή πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Το εργαλείο της αφομοίωσης έρχεται να αντικατασταθεί από αυτό της καταστολής. Ήδη τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης, στις 26 Αυγούστου δυνάμεις των ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και κάθε λογής αστυνομική μονάδα, εκκένωσαν 4 καταλήψεις στα Εξάρχεια και συνέλαβαν 143 πρόσφυγες και μετανάστες που εκτοπίσθηκαν σε όλη την ελληνική επικράτεια. Λίγες μέρες μετά στις 29 Αυγούστου δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτίθενται με ρίψη χημικών στο Κ*Βοξ προκαλώντας τον τραυματισμό συντρόφων και επιφέροντας υλικές ζημιές στο κτήριο. Η δουλειά που επιτέλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση στα Εξάρχεια, δηλαδή η γιγάντωση των ναρκομαφιών και η διαμόρφωση μιας αντικοινωνικής συνθήκης που στάθηκαν απέναντι στην ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στη γειτονιά και αποσάθρωσαν την περιοχή, πρόκειται να συμπληρωθεί. Η νέα διαχείριση εκμεταλλεύεται τους τόνους μιντιακής προπαγάνδας, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να ταυτίσουν τους αγώνες και τη γειτονιά των Εξαρχείων με ναρκομαφίες και με αντικοινωνική δραστηριότητα, επιχειρώντας έτσι να αντλήσει κοινωνική νομιμοποίηση για την εισβολή της αστυνομίας και το χτύπημα των αγωνιστών, των προσφύγων και των μεταναστών, των φτωχών, όσων αντιστέκονται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Έτσι στρατηγικός στόχος του κράτους δεν είναι άλλος από την αλλοίωση των κινηματικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων και την μετατροπή τους σε ελεγχόμενη ζώνη κερδοφορίας.

Σε πλήρη σύμπλευση με την καταστολή έρχονται οι πολιτικές αναδιάρθρωσης που παράγει η κυβέρνηση που στόχο έχουν την θεσμική και νομική θωράκιση του κράτους τόσο απέναντι στο αναρχικό κίνημα, που σήμερα επιχειρείται να βρεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης, όσο και συνολικά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στο φοιτητικό και το ταξικό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο πως από τα πρώτα νομοσχέδια που πέρασαν μέσα στο καλοκαίρι είναι και αυτό που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Προηγήθηκε της αστυνομικής εισβολής και στρατοπέδευσης στην περιοχή των Εξαρχείων και προετοιμάζει το έδαφος για τους επόμενους αντεργατικούς, αντιαπεργιακούς, και αντισυνδικαλιστικούς νόμους. Για να φέρει εις πέρας το κράτος τη στρατηγική για την επικράτησή του σε όλους τους δημόσιους χώρους, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου αποτελούσε διαχρονικά απαραίτητη προϋπόθεση. Γιατί το Πολυτεχνείο, η Νομική, το Χημείο, η ΑΣΟΕΕ, τα Προπύλαια ιστορικά αποτελούν σημείο αναφοράς και συσπείρωσης, αλλά και εργαστήριο όπου επωάζονταν οι ιδέες της κοινωνικής αμφισβήτησης, της ανυπακοής και της εξέγερσης, καταφύγιο και ορμητήριο όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στην βαρβαρότητα της εξουσίας.

Ενάντια στη συνολική και ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία και τις αντιστάσεις της, το αμέσως επόμενο διάστημα καλούμαστε να δώσουμε κομβικές μάχες. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα για την τάξη μας, να σπάσουμε το φόβο και την ηττοπάθεια, να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω, σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, στις πλατείες, στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές. Γιατί μόνο οι αγώνες μας, βασιζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις μπορούν να καταστήσουν τους δημόσιους χώρους άσυλο από το κράτος και την αστυνομία. Ενάντια στην καταστολή, να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης, να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και οριζόντιο μέτωπο αγώνα και αντίστασης για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019, 12 μ.μ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.