Σ.Α.Κ.Τ.Χ

Η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση δημιουργήθηκε από αναρχικές συλλογικότητες, συντρόφους και συντρόφισσες με σκοπό τη συμμετοχή, τη στήριξη και την αλληλεπίδραση με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Μέσα από τη συλλογική παρουσία σε αυτούς, επιδιώκουμε τη ριζοσπαστικοποίησή τους και τη διάδοση της  αναρχικής κριτικής και δράσης ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Συναντηθήκαμε στη σημερινή συγκυρία έχοντας την κοινή αντίληψη ότι η νέα πολιτική διαχείριση ανήλθε στην εξουσία έχοντας ως στρατηγική την αφομοίωση των αντιστάσεων και αντλώντας πολιτική υπεραξία από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Επένδυσε στην ηττοπάθεια και αξιοποίησε το φόβο που προήλθε από τη σκληρή καταστολή της προηγούμενης περιόδου.

Το καθεστώς, επιχειρεί την αποκατάσταση τόσο της κοινωνικής του νομιμοποίησης όσο και της εμπιστοσύνης στους θεσμούς του. Το τρίπτυχο: εθνική ενότητα, κοινωνική ειρήνευση και ταξική συνεργασία συνοψίζει την ιδεολογική εκστρατεία του, με σκοπό την εξουδετέρωση των αντιστάσεων. Η συνολική κίνηση του καθεστώτος προς τον ολοκληρωτισμό δεν ανακόπτεται από τις εναλλαγές των πολιτικών διαχειριστών. Η όξυνση της κοινωνικής δυσαρέσκειας μετά και τα επικείμενα μέτρα θα σημάνει το ξέσπασμα καινούργιων αγώνων, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε και στην κινητοποίηση ενάντια στο κρατικό κατασταλτικό οπλοστάσιο θα αντιμετωπιστούν με αντίστοιχη όξυνση της καταστολής.

Από την πλευρά μας επιδιώκουμε να εντείνουμε  τους αγώνες που διεξάγονται καθώς και την προσπάθειά μας για τη δημιουργία νέων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα και να πετύχουμε μικρές ή μεγάλες νίκες για το στρατόπεδο των από κάτω. Να θέσουμε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και  σοσιαλδημοκρατικές  εκδοχές του υπάρχοντος συστήματος  το σκοπό της κοινωνικής επανάστασης και να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της ρήξης και της συνολικής ανατροπής του.

Καθώς δεν παραγνωρίζουμε τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε ως τάξη, ως πληβείοι, θέλουμε να σκιαγραφήσουμε και να γειώσουμε κοινωνικά την αντικαπιταλιστική- αντικρατική πρόταση και να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της ρήξης με τους εξουσιαστικούς θεσμούς

Πρόταγμά μας είναι η κοινωνική και ταξική χειραφέτηση και η αυτοδιεύθυνση.  Είναι η θέση πως μοναδικός αρμόδιος και ικανός να διαχειριστεί τις ανάγκες του είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο εκμεταλλευόμενος και καταπιεσμένος. Στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ αντιτάσσουμε τα κοινωνικά και ταξικά συμβούλια και  αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα.

                             

Ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό
Για την αναρχία και τον κομμουνισμό

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Απρίλιος- Μάιος 2015

* Η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση δημιουργήθηκε έπειτα από κάλεσμα σε συζήτηση ‘σχετικά με τη νέα συνθήκη μετά την εναλλαγή στην διακυβέρνηση και η χάραξη της στρατηγικής μας ως αναρχικοί’. Μετά από μια σειρά συνελεύσεων και ζυμώσεων σχηματοποιήθηκε στην τωρινή συνέλευση.