ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ | Απεργιακή συγκέντρωση-Διαδήλωση: Τρίτη 24/9, 11 π.μ. Χαυτεία

Η νέα νεοφιλελεύθερη διαχείριση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, έρχεται να υλοποιήσει μία ανοιχτά επιθετική πολιτική αναδιάρθρωσης σε όλα τα κοινωνικά πεδία, ανταποκρινόμενη πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληληρωτισμού. Ήδη από το καλοκαίρι πέρασε τον νόμο που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο που όχι μόνο ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση στις σχολές και ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις και την ενσωμάτωση του πανεπιστημίου στην αγορά, αλλά επί της ουσίας επιδιώκει να χτυπήσει εκείνους τους χώρους όπου παραδοσιακά οι αγωνιστές, οι φοιτητές, οι νεολαίοι, οι εργάτες συναντιόντουσαν και τους καθιστούσαν εργαστήρια κοινωνικής αμφισβήτησης και εξέγερσης. Έχοντας και αυτό σαν κεκτημένο, το κράτος επιχειρεί να επικρατήσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία, σε όλους τους χώρους που ανέκαθεν αποτελούσαν τόπους όπου η κοινωνική και ταξική αντίσταση άνθιζε. Προχωρά στην εγκατάσταση στρατών κατοχής στα Εξάρχεια, στην εκκένωση των καταλήψεων, των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και στην καταστολή συνολικά του κόσμου του αγώνα. Το ολομέτωπο χτύπημα τόσο του αναρχικού κινήματος που αντιμετωπίζει το καθεστώς εξαίρεσης όσο και συνολικά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, αποτελεί μία απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η νέα κυβέρνηση να καταφέρει να υλοποιήσει το αντικοινωνικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών ώστε να επιβάλλει συνολικά την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την επιβολή του ελέγχου και της πειθάρχησης, την επιβολή συνθηκών νεκροταφείου και την ολοκληρωτικη καθυπόταξη της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επόμενη επίθεση απέναντι στους εργάτες, τους απεργούς, τους συνδικαλιστές. Το νομοσχέδιο που πρόκειται να υλοποιηθεί, το οποίο προπαγανδίζεται αναπτυξιακό, δηλώνει τις στοχεύσεις των αφεντικών για την ανάπτυξη του κεφαλαίου που για όλους τους από τα κάτω σημαίνει επίταση των κοινωνικών και ταξικών φραγμών, φτηνή εργασία, συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, αναλώσιμοι εργάτες. Συμπληρωματικά, έρχεται να εφαρμοστεί η καταγραφή της συνδικαλιστικής και απεργιακής δράσης των εργαζομένων και επί της ουσίας η ποινικοποίησή τους, εντείνοντας παράλληλα τον εκβιασμό της ανεργίας. Με αυτή τη ρύθμιση, το κράτος επιδιώκει την επιβολή του ολοκληρωτικού ελέγχου, της πειθάρχησης και την καταστολή των αντιστάσεων μέσα στους χώρους εκμετάλλευσης και το βάθεμα των συνθηκών κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο αυτό που υπάγεται στη συνολικότερη πολιτική αναδιάρθρωσης μαρτυρεί το ολομέτωπο χτύπημα που έχει ξεκινήσει το κράτος απέναντι στους από τα κάτω, τους φτωχούς τους άνεργους και τους εργάτες, τους νεολαίους και τους φοιτητές, σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Απέναντι σε αυτήν τη συνολική επίθεση, είναι απαραίτητη η σύνδεση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η δημιουργία οριζόντιων μετώπων που θα χτίσουν πραγματικά αναχώματα απέναντι στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Οι από τα κάτω απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, οι συγκρούσεις και συνολικά οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και επέζησαν μέσα στο προηγούμενο διάστημα, είναι η μαγιά των αγώνων που καλούμαστε να αναπτύξουμε. Η διαδήλωση του Σαββάτου 14/9 απέναντι στην καταστολή, που έδειξε στον δρόμο πως συνδέονται οι αντιστάσεις, δίνει έμπνευση για το βάθεμα αυτής της σύνδεσης των αγώνων των νεολαίων, των εργατών, των από τα κάτω συνολικά. Απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου, που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καταστολή, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας και να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στην διαχείριση των ζωών μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω στα κεκτημένα μας. Να βάλουμε μπροστά την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Ελευθερίας και Αλληλεγγύης.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Απεργιακή συγκέντρωση-Διαδήλωση: Τρίτη 24/9, 11 π.μ. Χαυτεία

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.