Ενάντια στις συμφωνίες Ελληνικού και Ισραηλινού Κράτους που νομιμοποιούν την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Στις αρχές Αυγούστου του 2017 υπογράφηκε υπόμνημα συνεργασίας ανάμεσα στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε) και το Ισραηλινό κράτος που αφορά την συμμετοχή της εν λόγω εταιρείας σε κοινοπρακτικό σχήμα το οποίο θα διεκδικήσει τη χρηματοδότηση, τη κατασκευή, τη λειτουργία και την συντήρηση της “Green line” Light Rail Track (ελαφρύ μετρό) για την πόλη της Ιερουσαλήμ. Ένα χρόνο μετά, όταν προκρίθηκε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού , εντάχθηκε στο σχέδιο και η κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ , η οποία θα αναλάβει και το κατασκευαστικό αντικείμενο του έργου ενώ η ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα αναλάβει την λειτουργία και την συντήρηση του έργου, για εκτιμώμενη διάρκεια εκμετάλλευσης 15-20 χρόνια.

Το παραπάνω συγκοινωνιακό έργο ξεκινάει και τελειώνει πέρα από την Δυτική όχθη, δηλαδή την γεωγραφική ζώνη της Παλαιστίνης, της οποίας μεγάλο κομμάτι έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί βίαια από το Ισραηλινό κράτος. Το ελληνικό κράτος και τα ντόπια αφεντικά δεν συμμετέχει σε ένα απλό καταστευαστικό έργο αλλά συμβάλει, μέσω της συνεργασίας του με το Ισραηλινό καθεστώς, στην νομιμοποίηση και επέκταση των Ισραηλινών επικοισμών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον διωγμό των Παλαιστίνιων από τα εδάφη τους. Αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της στήριξης της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ σε ένα ολοκληρωτικό πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους τα τελευταία 70 χρόνια.

ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Απέναντι στην απροκάλυπτη φασιστική και ολοκληρωτική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του, η οποία στοχεύει στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους και στην καθύποταξή τους, στέκεται η ανυποχώρήτη , μαχητική και με τεράστια αυταπάρνηση αντιστάση του Παλαιστινικού Λαού.

Απέναντι στον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό μόνη ελπίδα είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών , η οργανωμένη αντεπίθεση των από τα κάτω και η ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού για την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση έξω από τα διοικητικά γραφεία της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Αθηνάς 67, την Πέμπτη 28/2 12:00 που καλεί η πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες “Ταξικό Μέτωπο”

Συνέλευση Αναρχικών Για Την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.