ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΙΝΟ

Στις 7 Φεβρουαρίου ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις ξεκινούν την επιχείρηση εισβολής  στην αναρχική κατάληψη ASILO OCCUPATO, στο Τορίνο της Ιταλίας. Ύστερα από 30 ώρες μαχητικής υπεράσπισής της, οι μπάτσοι καταφέρνουν να την εκκενώσουν ενώ συλλαμβάνουν 6 καταληψίες, οι οποίοι προφυλακίζονται με την κατηγορία των επιθέσεων σε κέντρα επαναπροώθησης μεταναστών. Παράλληλα οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλέγγυων οι οποίοι με σκοπό την ανακατάληψή της, συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής. Συλλαμβάνονται ακόμα 11 διαδηλωτές και αρκετοί τραυματίζονται.Η Asilo Occupato έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο στόχαστρο της καταστολής γιατί εδώ και 25 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται και συμμετέχουν ενεργά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στις εξώσεις και τις αναπλάσεις των εργατικών συνοικιών του Τορίνο, τα τρένα υψηλής ταχύτητας (TAV) και σε όσους στέκονται έμπρακτα αλληλέγγυοι με τους μετανάστες και εναντιώνονται στις δομές εγκλεισμού τους.

 Λίγες μέρες μετά ην εκκένωση της κατάληψης, ακολουθεί η κατασταλτική “αντι”τρομοκρατική επιχείρηση με το όνομα “Renata” στην ευρύτερη περιοχή του Τρεντίνο της Ιταλίας. Μια επιχείρηση η οποία αφορά εισβολές και έρευνες σε αναρχικές δομές και κοινωνικά στέκια, σε σπίτια συντρόφων/ισσών και συγγενικών τους προσώπων καθώς και σε χώρους εργασίας. Συλλαμβάνουν ακόμα 7 άτομα που διώκονται για αναβαθμισμένες ενέργειες ανατρεπτικής δράσης. Η εκκένωση της Αsilo Occupato και η κατασταλτική επιχείρηση “Renata” εντάσσονται στο πλαίσιο μιας γενικευμένης εκστρατείας από την πλευρά του ιταλικού κράτους που στοχεύει να πλήξει το αναρχικό κίνημα, να εγκληματοποιήσει τους αναρχικούς και να επιβάλλει την τρομοκρατία στοχοποιώντας όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται σθεναρά στα σχέδιά του.
Οι καταλήψεις και οι αυτιδιαχειριζόμενοι κοινωνικοί και πολιτικοί χώροι αποτελούν δομές συσπείρωσης και ζύμωσης των αγωνιζόμενων που στήνουν αναχώματα απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και καπιταλισμού και θα αντισταθούμε συλλογικά και μαχητικά για να τους υπερασπιστούμε. Κάθε κατασταλτική μεθόδευση είτε από νεοφασιστικές κυβερνήσεις σαν αυτή της Ιταλίας, είτε από “αριστερές” κυβερνήσεις σαν αυτή του ελληνικού κράτους που επιχειρεί την επιβολή ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού θα μας βρίσκει απέναντι. Με όπλο τη διεθνιστική αλληλεγγύη, τους κοινούς μας αγώνες απέναντι στον κοινό εχθρό, μέχρι να καταστρέψουμε τον κόσμο της εξουσίας και στα συντρίμμια του να χτίσουμε από κοινού μια κοινωνία ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Mέχρι την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ASILO OCCUPATO
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΝΤΙΝΟ
Συγκέντρωση και Διαδήλωση Σάββατο 16/3 – 13:00, Ιταλική
Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας και Σέκερη)
Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.