Ενάντια στον βασανισμό και την επιχειρούμενη εξόντωση του αναρχικού Γ. Δημητράκη από το κράτος

Στις 24/6/21 ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης, έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, δέχεται δολοφονική επίθεση από συμμορία μαφιόζων και μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Λαμίας σε κωματώδη κατάσταση.

Οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και έκριναν επιτακτική την ανάγκη να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, για την αποφυγή μόνιμων βλαβών στην υγεία του, διότι έχει πληγεί η ευρυθμία του εγκεφάλου του. Στις 3 Ιουνίου και παρά τις κρίσεις των θεράποντων ιατρών του, ο σύντροφος, όχι μόνο δεν μεταφέρεται σε κέντρο αποκατάστασης αλλά πίσω στις φυλακές Δομοκού.

Η μεθόδευση εξόντωσης από το κράτος του Γ. Δημητράκη αποτυπώνεται στην συγκάλυψη του γεγονότος από τη Διεύθυνση των φυλακών Δομοκού, στην απόκρυψη του συμβάντος από πλευράς του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην απόφαση επαναφοράς του στο κατάστημα κράτησης του Δομοκού -δηλαδή στο ίδιο περιβάλλον με τους παρ’ ολίγον δολοφόνους του- και στον αποκλεισμό του από το αγαθό της περίθαλψης και της υγείας, κάτι που συνιστά απειλή κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του συντρόφου. Ενώ ο ρεβανσισμός του κράτους απέναντί του, όπως εκφράστηκε τόσο κατά τη σύλληψή του μέχρι και την ποινή που του αποδόθηκε πρωτόδικα, είναι που έστρωσε το έδαφος για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του και όπλισε τα χέρια των συμμοριών, που έδρασαν επικουρικά στους επίσημους κατασταλτικούς σχεδιασμούς.

Η εφαρμογή ενός ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης πάνω στους πολιτικούς κρατούμενους και η εκδικητική μανία του κράτους και των θεσμών του απέναντι στους αναρχικούς αγωνιστές αντανακλάται και στην επιβολή εξοντωτικών ποινών και στις καταδίκες χωρίς στοιχεία, όπως στην –πρόσφατη- περίπτωση του Β.Σταθόπουλου (19χρόνια φυλάκιση) και αυτή του Μ.Σεϊσίδη (36 χρόνια φυλάκιση) και αποτελεί κομμάτι της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης δεν είναι μόνος του! Η διαρκής αξιοπρεπής στάση του μέσα στη φυλακή αλλά και έξω από αυτήν και η συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι αυτά που τον καθιστούν κομμάτι αυτού του Κόσμου που αποτελεί εχθρό για το Κράτος. Του Κόσμου της Ελευθερίας και της Ισότητας. Από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα που δίνει και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του για διακοπή ποινής, προκειμένου να λάβει την περίθαλψη που του είναι αναγκαία για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΟΙΝΗΣ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.