ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 11.00 Π.Μ.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του αντιφασιστικού/αντικρατικού καλέσματος της 1ης Νοέμβρη

 

Αύριο Δευτέρα 2 Νοέμβρη θα περάσουν από αυτόφωρο οι συλληφθέντες και οι συλληφθείσες με κατηγορίες αντίστασης και απείθεια, από την αντικρατική-αντιφασιστική συγκέντρωση της 1ης Νοέμβρη που είχε καλεστεί με πρωτοβουλία της αντιεξουσιαστικής-αντιφασιστικής συνέλευσης Ν.Ιωνίας/Ηρακλείου.

Έπειτα από την εφαρμογή του νέου κατασταλτικού νομοσχεδίου περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων και την κατάληψη της πλατείας του Ηρακλείου από αστυνομικές δυνάμεις, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στην Ν.Ιωνία. Εκ νέου οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία. Οι αγωνιζόμενοι/ες αποφάσισαν να μην παραιτηθούν και να πραγματοποιήσουν την συγκέντρωση και ενάντια σε κράτος και φασίστες. Έτσι πραγματοποίησαν πορεία στο Γαλάτσι με κατεύθυνση την πλατεία Αγ. Ανδρέα.

Μόλις η διαδήλωση έφτασε στην πλατεία εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ από όλες τις πλευρές και εξαπέλυσαν μία ολομέτωπη επίθεση στους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα τη σύλληψη 12 συντρόφων/σσων και τον τραυματισμό τεσσάρων εξ αυτών, μίας συντρόφισσας αρκετά σοβαρός. Τη βία των δυνάμεων καταστολής δέχτηκαν μέχρι και θαμώνες και κάτοικοι της γειτονιάς με ακραίο γεγονός το χτύπημα ενός πεντάχρονου παιδιού με ανάποδο γκλομπ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΣΥΛΛΗΦΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 11.00 Π.Μ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.