Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ | Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την συγκέντρωση και πορεία: Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019, πλ. Εξαρχείων, 18:00

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Στις 5 και 6 Δεκέμβρη, χιλιάδες αναρχικοί/ες και συνολικά αγωνιστές και αγωνίστριες της βάσης διαδήλωσαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις και αντίστασης και μνήμης για την συμπλήρωση των 11 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την αρχή της κοινωνικής εξέγερσης του 08′. Η μαζικότητα και δυναμική των διαδηλώσεων έστειλαν ήταν μία ηχηρή απάντηση στα τελεσίγραφα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις εκκενώσεις των καταλήψεων, στις εκδιώξεις των προσφύγων και των μεταναστών, στην αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων και της πόλης, στις παρακολουθήσεις αγωνιστών/ριών και κινηματικών δομών και συνολικά στην κατασταλτική εκστρατεία και θυμίζοντας πως οι καταλήψεις και ο κόσμος του αγώνα δεν παραδίδονται, μάχονται, πως ενάντια στην κρατική καταστολή η εξέγερση μένει ζωντανή.

 

 

 

Το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη το κράτος επιχείρησε να πάρει ρεβάνς και να επιβάλλει τον τρόμο καθώς μόλις η κεφαλή της πορείας κατέληξε στο μνημείο του Α. Γρηγορόπουλου και αφού τα ΜΑΤ έκοψαν το μεγαλύτερο μέρος της ώστε να μην προσεγγίσουν οι χιλάδες των διαδηλωτών στο σημείο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μία συντονισμένη επίθεση κατά όποιου/ας βρίσκονταν στους δρόμους, χτυπώντας, βασανίζοντας και ξεγυμνώνοντας δημόσια όσους έπεσαν στα χέρια τους. Πρόκειται για τη συστηματικοποίηση μιας τακτικής επιθέσεων όχι μόνο μετά το πέρας των διαδηλώσεων και σε βάρος όποιου/ας βρίσκεται στα Εξάρχεια, όπως έγινε και στις 17 Νοέμβρη, αλλά και καθημερινά από τις αστυνομικές δυνάμεις κατοχής που έχουν στρατοπεδεύσει σε βάρος κατοίκων, θαμώνων και γενικότερα οποιουδήποτε κινείται στην περιοχή. Παράλληλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και κυβερνητικοί εκπρόσωποι καλύπτουν την δολοφονική αυτή δράση των σωμάτων ασφαλείας κατά όσων αντιστέκονται και αναπαράγουν το καθεστώς εξαίρεσης που επιχειρείται να επιβληθεί σε βάρος των αγωνιστών/ριων ώστε να λειτουργήσει παραδειγματικά, ελπίζοντας πως η επόμενη κρατική αυθαιρεσία θα πνιγεί κάτω από την σιωπή.

 

 

 

Να σταθούμε συλλογικά απέναντι στην κρατική καταστολή και να σπάσουμε την τρομοκρατία, να υψωσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης απέναντι στην αστυνομική κτηνωδία και να υπερασπιστούμε το δίκιο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Για εμάς, τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους η μόνη προοπτική για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αυτή της αντίστασης. Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αγώνες που ξεσπούν σε όλα τα μέρη του κόσμου αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στο σήμερα και στο άμεσο μέλλον. Ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καθυπόταξη, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες. Να προτάξουμε την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συμμετέχουμε-στηρίζουμε την συγκέντρωση και πορεία: Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2019, πλ. Εξαρχείων, 18:00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.