ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Η αναρχική κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Δήμος Θέρμης, που είναι και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ήρθε σε συμφωνία με τον Ο.Κ.Α.Ν.Α για να του παραχωρήσει τον χώρο με σκοπό να μετατραπεί σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους. Έτσι η δήθεν κοινωφελής αξιοποίηση του κτηρίου επιχειρείται, από τα κυβερνητικά και αστυνομικά επιτελεία, να παρουσιαστεί ως άλλοθι για την απόσπαση κοινωνικής νομιμοποίησης σε μια βίαιη εκκένωση της κατάληψης.
Η επαπειλούμενη αστυνομική εισβολή στην κατάληψη Mundo Nuevo εντάσσεται στους ευρύτερους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της εξουσίας, καθώς οι κατειλημμένοι και αυτοοργανωμένοι χώροι αγώνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, θέτουν ανάχωμα στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις που στοχεύουν τον κόσμο του από τα κάτω αγώνα, να οργανώνουμε την κινηματική μας αυτοάμυνα που θα βάλει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της εκάστοτε οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Να υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τους κατειλημμένους και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος ως σημεία αναφοράς του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Πέμπτη 7/2 σταθμός ΗΣΑΠ «Θησείο», 17.30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.