ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΚΝΑΤ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στις 28 Νοέμβρη στην απεργιακή διαδήλωση στην Πάτρα συμμετείχαν οι αναρχικές συλλογικότητες και συνελεύσεις του Δυσήνιου Ίππου & συντρόφων-ισσων και της ΣΑΚΤΑ, συγκροτώντας τα δύο αναρχικά μπλοκ στο Παράρτημα. Από εκεί και μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, ταξικές πρωτοβουλίες και άλλες πολιτικές δυνάμεις πορεύτηκαν προς το Εργατικό Κέντρο όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση σωματεία και πολιτικές οργανώσεις.

Από το σημείο αυτό και μετά αναπτύχθηκε περιφρούρηση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ακριβώς μπροστά από τα αναρχικά μπλοκ επιχειρώντας να τα απομονώσουν από το υπόλοιπο σώμα της πορείας. Μετά από αρκετή ώρα που οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες προσπαθούσαν να σπάσουν το φραγμό των ΚΝΑΤ και κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης, εμφανίστηκε σύσσωμη η περιφρούρηση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, η οποία είχε την πρόθεση να τους εμποδίσει από το να συνεχίσουν να πορεύονται. Τα αναρχικά μπλοκ, διεκδικώντας την πολιτική τους παρουσία στον δρόμο συγκρούστηκαν με τους τραμπούκους των ΚΝΑΤ και του ΠΑΜΕ που σε όλη τη διάρκεια αποκαλούσαν “προβοκάτορες” τους αναρχικούς διαδηλωτές και διαδηλώτριες και που εκστόμιζαν χυδαίες σεξιστικές εκφράσεις στις διαδηλώτριες, των οποίων τις σημαίες προσπάθησαν να αποσπάσουν με τη βία. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός συντρόφισσας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά τις συγκρούσεις τα αναρχικά μπλοκ συνέχισαν την πορεία τους στο Παράρτημα όπου διαλύθηκαν.

Η στάση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που επιχειρεί να επιβληθεί στον δρόμο σε άλλους αγωνιστές αποκλείοντάς τους από την πορεία δεν είναι πρωτοφανής. Διαχρονικά στοχοποιούν αγωνιστές, που συμμετέχουν στο κοινωνικό και ταξικό κίνημα της βάσης, ειδικά αυτούς και αυτές που αναφέρονται στην αυτοοργάνωση των εργαζόμενων, των φοιτητών, των μαθητών προωθώντας την ακηδεμόνευτη και από τα κάτω αντίσταση, τη συμμετοχή σε σωματεία και συλλογικότητες βάσης, αυτόνομα – ελευθεριακά σχήματα και οριζόντιες συνελεύσεις. Πρόσφατο είναι το περιστατικό όπου δυνάμεις της ΚΝΕ επιχείρησαν να φιμώσουν αναρχικούς μαθητές σε γενική συνέλευση μαθητών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, όπως και η προσπάθεια απαξίωσης της διακλαδικής και από τα κάτω οργανωμένης απεργίας που καλέστηκε από σωματεία βάσης την 1η Νοέμβρη και χαρακτηρίστηκε από μαζική συμμετοχή. Ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, πρώτα το συκοφαντούν και έπειτα το καταστέλλουν.

Ρόλος του ΚΚΕ είναι αυτός της κοινωνικής ειρήνευσης, της απορρόφησης δηλαδή των κοινωνικών και ταξικών κραδασμών και του περιορισμού του αγώνα εντός του πλαισίου της αστικής νομιμότητας, μη διστάζοντας να συγκρουστεί με τις δυνάμεις του κινήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιφρούρηση του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τον Οκτώβρη του 2011, που επιχείρησε να ελέγξει τις χιλιάδες κόσμου του κοινωνικού και ταξικού κινήματος και λειτούργησε ως ανεπίσημος, εσωτερικός κατασταλτικός μηχανισμός.

Ο,τι και να κάνουν οι ηγεσίες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν θα καταφέρουν να απομονώσουν τους αναρχικούς από το φυσικό τους χώρο, τον δρόμο, και να φιμώσουν αυτούς και αυτές που προτάσσουν την αλληλεγγύη και την αυτοργάνωση μέσα στους αγώνες των εργατών, των φοιτητών, των μαθητών. Απέναντι σε όλα τα πρόσωπα της καταστολής, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να αγωνιστούμε μακριά από ηγεσίες και καθοδηγητές για έναν νέο κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε συλλογικά και από τα κάτω τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.