Ενάντια στη δολοφονική κρατική διαχείρισης της πανδημίας- Συγκέντρωση υπ.Υγείας

Απέναντι στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και τα αφεντικά

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα των κυρίαρχων να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα ενώ η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και σε όλα τα μέτωπα. Σε αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας με τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, που συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 22.000, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης, της παντελούς αδιαφορίας και της απόλυτης απαξίωσης της ίδιας της ζωής. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής εγκατάλειψης και συρρίκνωσης του δημοσίου συστήματος υγείας (με ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και νοσοκομεία) -η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης και το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην περαιτέρω εκμετάλλευση και εξαθλίωση. Έτσι σήμερα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα ΜΜΜ, τους χώρους εκμετάλλευσης και τα σχολεία χωρίς να έχουν άμεση και δωρεάν δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεστ, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο ακόμα νοσούν, μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 800 εκ. ευρώ, χαρίζουν λεφτά σε επιχειρήσεις, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας για περίθαλψη, διάγνωση και προστασία, περικόπτουν αστικά δρομολόγια, συγχωνεύουν σχολικές μονάδες και συνεχίζουν να ενισχύουν την αστυνομία με νέο εξοπλισμό και προσλήψεις κάθε λογής μπάτσων, το στρατό με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα μιντιακά φερέφωνα της εξουσίας με επιχορηγήσεις.

Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας, η επικύρωση της ελαστικής και μαύρης εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η απόλυτη απαξίωση του αγαθού της υγείας με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και ιδιωτικοποιήσεις, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών και της καταστολής, οι αντεργατικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, η συνεχής αύξηση του κόστους διαβίωσης, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία. Μια ολομέτωπη επίθεση των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, που εκδηλώνεται με ακόμα πιο σφοδρούς όρους, απέναντι στην κοινωνική βάση, τους φτωχούς, τους απόκληρους, όσους και όσες αγωνίζονται. Από τη γιγάντωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και της κρατικής επιθετικότητας, που οδηγεί σε συνεχείς δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της εκμετάλλευσης, τον εγκλεισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύγχρονα Νταχάου των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις χιλιάδες δολοφονίες τους στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο μέχρι τις σφαίρες, τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς των ένστολων δολοφόνων της δημοκρατίας στα αστυνομικά μπλόκα, τα τμήματα, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις γειτονιές.

Από τη μεριά μας, ως αναρχικοί/ές, αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, παρά μόνο στον βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα ήδη κορεσμένα και με ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στα αντικοινωνικά νομοσχέδια που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και νοσοκομείων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν το καθεστώς εξαίρεσης (πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι) και σε όλους όσοι αγωνίζονται στους δρόμους, τις γειτονιές, στους χώρους εκμετάλλευσης, τα σχολεία και τις σχολές ενάντια στην επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Απέναντι στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας.

Απέναντι στις αντιδραστικές, ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές αφηγήσεις που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών, προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας.

Απέναντι στην ηττοπάθεια, την απογοήτευση, την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε συλλογικά και από τα κάτω τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση.

Γιατί εμείς οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατό μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Συγκέντρωση: Πέμπτη 27 Γενάρη, 18.00, υπ. Υγείας

Διαδήλωση: Σάββατο 5 Φλεβάρη, 13.00, Σύνταγμα

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.