Ενημέρωση-φωτογραφίες από το 3ήμερο και τη διαδήλωση του Πολυτεχνείου

Ενημέρωση και φωτογραφίες από την παρέμβαση της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και τη συμμετοχή της στη διαδήλωση αντίστασης και μνήμης της 17ης Νοέμβρη

Οι φετινές κινητοποιήσεις μνήμης και αντίστασης αποτέλεσαν για εμάς πολιτική και κινηματική ευκαιρία να τιμήσουμε την ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στους δρόμους και να αναδείξουμε κόντρα στην κυρίαρχη αφήγηση πως δεν ήταν απλώς ένας δημοκρατικός ξεσηκωμός ενάντια στη δικτατορία. Ήταν μία εξέγερση, που συνεχίζει να παραμένει μία ανοιχτή πληγή για τα οικονομικά και πολιτικά αφεντικά και ένα σημείο αναφοράς για τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που αναπτύσσονται στο σήμερα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αποτέλεσε ακόμη μία ευκαιρία να κατέβουμε στους δρόμους καθώς το Πολυτεχνείο και τα προτάγματά του συνεχίζουν να μας εμπνέουν, απέναντι στις προσπάθειες της καταστολής να τρομοκρατήσει ολόκληρη την κοινωνία και να χτυπήσει όσους αγωνίζονται. Ως αναρχικοί θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο πλάι σε όσους συνεχίζουν να μάχονται για ένα νέο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Έτσι ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση πραγματοποιήσαμε παρέμβαση καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Πολυτεχνείου, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων, με το έντυπο υλικό της συνέλευσης, πανό, αφίσες και συνθήματα. Ένα χρόνο μετά την πολιτική καραντίνα και απαγόρευση του περσινού τριημέρου και της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου, τις αύρες, τα χημικά, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις τόσο η μαζική συμμετοχή στο Πολυτεχνείο όσο και στη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη κατέδειξαν πως οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται.

Την Τετάρτη 17 Νοέμβρη συγκροτήθηκε αναρχικό μπλοκ με πανό «Ενάντια σε Κράτος και Αφεντικά, η εξέγερση είναι πάντα δίκαιη, Ο αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση συνεχίζεται» που ξεκίνησε από το χώρο του Πολυτεχνείο με καλεσμένη προσυγκέντρωση και κινήθηκε προς την συγκέντρωση της Πλ. Κλαυθμώνος. Παρά την κατάληψη ολόκληρου του κέντρου της πόλης από χιλιάδες μπάτσους, αύρες, ελικόπτερα και drones και το κλίμα φόβου και καταστολής που ήθελε να επιβάλλει το κράτος, δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενώ το αναρχικό μπλοκ της συνέλευσης κινήθηκε με δυναμικό παλμό, συσπειρώνοντας εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι το τέλος της πορείας στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα του κράτους να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα, όπου το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο είναι επιτακτικότερο από ποτέ να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας. Απέναντι στην ηττοπάθεια, την απογοήτευση, την κρατική καταστολή και τρομοκρατία, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε συλλογικά και από τα κάτω τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Η προκήρυξη- κάλεσμα της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χεiραφέτηση στην διαδήλωση του φετινού Πολυτεχνείου

https://saktx.espivblogs.net/2021/11/17/kalesma-stin-poreia-toy-polytechneioy/

Επόμενη διαδικασία: Πέμπτη 2 Δεκέμβρη, 19.30 στην ΑΣΟΕΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.