ΚΡΑΤΟΣ – ΜΜΕ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΊ!

Αντιφασιστική – Αντικρατική – Αντικαπιταλιστική
ΔΙΑΔΗΛΩΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 6/11/2021, ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, 1 μ.μ.

Το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας βρίσκεται σε συνολική και βαθιά κρίση, λόγω των ίδιων των αντιφάσεών του, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο φασισμός αποτελεί την αντεπαναστατική εφεδρεία του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος μπροστά στην αδυναμία του να αντλήσει συναίνεση στους σχεδιασμούς του και απέναντι στην προοπτική της δυναμικής έκφρασης της γενικευμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας.
Σήμερα που η κοινωνία υφίσταται ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της δολοφονικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, ενώ παράλληλα επιταχύνεται το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών και τη λεηλασία της φύσης, οι φασιστικές παρακρατικές συμμορίες εμφανίζονται στο δημόσιο χώρο ως εργαλείο στο πλαίσιο της ευρύτερης αντι-εξεγερτικής κρατικής στρατηγικής.
Αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις εμφανίζονται εκ νέου στο δημόσιο πεδίο ως εκφραστές των μισαλλόδοξων και εθνικιστικών είτε συνωμοσιολογικών και ανορθολογικών αφηγήσεων που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών. Παράλληλα έτσι διαμορφώνεται το έδαφος για την εμφάνιση και τροφοδότηση των παρακρατικών ναζιστικών ομάδων κρούσης που υπό την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών, επιτίθενται σε αγωνιστές, αναρχικές καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να διαχυθεί ο κοινωνικός εκφασισμός, να στοχοποιηθούν οι παρίες για τα δεινά που επιφέρει η πολιτική του κράτους και των αφεντικών και να μείνουν στο απυρόβλητο οι ισχυροί.
Δεν είχαμε και δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης. Οι όποιες καταδίκες φασιστών από αυτήν δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν. Ως αναρχικοί δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό κερδίζεται στους δρόμους και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος, του αγώνα ενάντια στις ανισότητες, την ιεραρχία, τους διαχωρισμούς, τον κοινωνικό εκφασισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού είναι η οργάνωση του αγώνα για μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Οργάνωση και αγώνας
για την κοινωνική επανάσταση
Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.