ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΓΗΣ PETRIT ZIFLE ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στις 25 Νοεμβρίου δολοφονείται ο 63χρονος, αλβανικής καταγωγής, εργάτης γης Petrit Zifle στη Λευκίμμη Κέρκυρας από τον νεοναζί και μέλος της Χ.Α. (εκλογικό της αντιπρόσωπό) Δημήτρη Κουρή. Ο παρακρατικός δολοφόνος Δημήτρης Κουρής στήνει καρτέρι στον Petrit Zifle, τον πυροβολεί με καραμπίνα και πετά το σώμα του σε ένα χαντάκι. Νωρίτερα, σε δημόσια κουβέντα σε καφενείο της περιοχής με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, είχε απειλήσει τη ζωή του Petrit Zifle, ο οποίος τόλμησε να σταθεί απέναντι στην εθνικιστική ρητορική του. Το πτώμα του δολοφονημένου εργάτη γης βρέθηκε την επόμενη μέρα, ενώ τα Μ.Μ.Ε. στην προσπάθεια τους να συγκαλύψουν το κίνητρο της δολοφονίας κάνουν λόγο για «προσωπικές διαφορές».

Η δολοφονία του Petrit Zifle δεν αποτελεί κάποια «κακιά στιγμή», δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ένα φασιστικό-ρατσιστικό έγκλημα, όπως η δολοφονία του Σ. Λουκμάν από νεοναζί στα Πετράλωνα, η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χ.Α. στο Κερατσίνι και οι εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον προσφύγων, μεταναστών και αγωνιστών. Είναι ένα προμελετημένο και διακηρυγμένο κρατικό έγκλημα, αποτέλεσμα της μισαλλόδοξης και εθνικιστικής κρατικής προπαγάνδας που συντονίζεται μέσα από τα Μ.Μ.Ε. και θεσμούς (εκκλησία, κόμματα κλπ) με σκοπό την συσπείρωση συντηρητικών κομματιών της κοινωνίας, την αφύπνιση αντιδραστικών αντανακλαστικών και τον αποπροσανατολισμό των καταπιεσμένων από τους πραγματικούς αγώνες που έχουν να δώσουν ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που τους επιβάλλεται.

Η πριμοδότηση του εθνικισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας από την κυριαρχία που περνά μέσα από την ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια (κατά τη διάρκεια ενός εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη, φασίστες πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia), μέσα από την κατευθυνόμενη επιχείρηση ηρωοποίησης του φασίστα Κατσίφα, μέσα από τη διάχυση του ρατσιστικού μίσους στα σχολεία και τις εθνικιστικές καταλήψεις, έχει ως στόχο τη συγκρότηση ενός αντιδραστικού και αντεπαναστατικού πόλου. Την ίδια στιγμή που το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του ξεπλένουν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., καλύπτοντας τις νεοναζιστικές συμμορίες και απαξιώνοντας τη δίκη, η οποία ακόμα διεξάγεται 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, οι φασίστες βρίσκουν το έδαφος να συνεχίσουν την παρακρατική τους δράση, επιτιθέμενοι σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε αγωνιστές/στριες και σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, στέκια και καταλήψεις.

Απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και νεολαίοι/ες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

Αλληλεγγύη στους κατοίκους της Λευκίμμης που αγωνίζονται για ζωή και αξιοπρέπεια, ενάντια στον φασισμό και τη λεηλασία του τόπου τους

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.