ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Στις 18/9 του 2013 δολοφονείται στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά, μέλος του παρακρατικού τάγματος εφόδου της ΧΑ. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτέλεσε ένα συγκλονιστικό γεγονός, αποκορύφωμα μιας σειράς δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων σε πρόσφυγες, μετανάστες (όπως η δολοφονία του Σ. Λουκμάν), αναρχικούς, αριστερούς, νεολαίους, συνδικαλιστές, καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια. Αλλά και μιας σειράς μικρών και μεγάλων κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών μαχών με το κτήνος του φασισμού, του κράτους και του κεφαλαίου.

5 χρόνια μετά οι φασιστικές συμμορίες συνεχίζουν να δρούν με την κάλυψη των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών και να επιτίθενται σε μετανάστες, αγωνιστές και αυτοοργανωμένες δομές αγώνα, πριμοδοτούμενες και από την εθνικιστική έξαρση που καλλιεργείται από τα πάνω με αφορμή το «Μακεδονικό». 5 χρόνια μετά, η 18η Σεπτέμβρη, η ημέρα δολοφονίας ενός αντιφασίστα, ενός καλλιτέχνη, ενός εργάτη, ενός ανθρώπου από τη δική μας πλευρά, που στάθηκε όρθιος απέναντι στα μαχαίρια των φασιστών, δεν μπορεί παρά να συνεχίζει να αποτελεί μια ημέρα μνήμης, έμπνευσης και αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Η φετινή διαδήλωση από το σημείο δολοφονίας Π. Φύσσα, με βάση τη σταθερή επιλογή για κάλεσμα και συγκρότηση αναρχικού μπλοκ στην διαδήλωση αντίστασης και μνήμης, αποτέλεσε για εμάς μια πολιτική και κινηματική ευκαιρία να κατέβουμε στους δρόμους του Κερατσινίου και των γειτονιών του Πειραιά, διαδηλώνοντας μαζικά και δυναμικά ενάντια στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες τους. Ταυτόχρονα πορευτήκαμε με χιλιάδες ακόμα αντιφασίστες και αντιφασίστριες με κατεύθυνση τα γραφεία της ΧΑ (με βάση την πρωτοβουλία τοπικών συλλογικοτήτων) στο κέντρο του Πειραιά, όπου σταθήκαμε μαχητικά απέναντι στον αστυνομικό κλοιό που τα προστάτευε. Η μεγάλη συσπείρωση αγωνιστών (παρά την απουσία εύρους αναρχικών καλεσμάτων), η δυναμική, ο παλμός, η πολιτική συγκρότηση των αναρχικών μπλοκ –τόσο της ΣΑΚΤΧ, όσο και του μπλοκ που συγκρότησε η συνέλευση μαθητών/τριών από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο- θεωρούμε πως ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης να εκφραστούν εκατοντάδες αναρχικών, αντιεξουσιαστών/στριών, νεολαίων και να διαδηλώσουν πως δεν ξεχνάμε- δεν συγχωρούμε, πως καμία παρακρατική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη, πως απέναντι στον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, πως ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα που δεν έχει να περιμένει τίποτα από θεσμούς και κυβερνήσεις.

Για εμάς η παρουσία του αναρχικού μπλοκ σε αυτή τη διαδήλωση αποτελεί μια πολύτιμη κινηματική παρακαταθήκη για το μέλλον, ως συνέχεια τόσο των καθημερινών αγώνων στις γειτονιές, τις πλατείες, τα σχολεία, τις σχολές ενάντια στους φασίστες και τους κρατικούς πάτρωνές τους , όσο και ενός πλήθους κεντρικών αντιφασιστικών- αντικρατικών κινητοποιήσεων όπως η δυναμική παρουσία στην δίκη της ΧΑ (κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του στεκιού Αντίπνοια, Φλεβάρης ‘17), το κάλεσμα σε συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στα Προπύλαια (Φλεβάρης ‘18) απέναντι στο εθνικιστικό συλλαλητήριο, η παμβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia στην Θεσσαλονίκη (Μάρτης ‘18).

Απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση που καλλιεργεί ο κυβερνητισμός και ο κρατισμός της αριστεράς, να πάρουμε τις ζωές και τον αγώνα στα χέρια μας, να οργανώσουμε από τα κάτω συλλογικά και αδιαμεσολάβητα την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση για έναν νέο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και τις παρακρατικές συμμορίες να αναπτύξουμε και να δυναμώσουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, να οργανώσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

(Η συνέλευση είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 7μμ, στο ΕΜΠ-κτίριο Γκίνη)

saktx@espiv.net

https://saktx.espivblogs.net/

Το κείμενο καλέσματος στην διαδήλωση : https://saktx.espivblogs.net/2018/09/13/5-chronia-apo-ti-dolofonia-toy-payloy-fyssa-anypochoritos-agonas-enantia-ston-kratiko-oloklirotismo-to-kefalaio-kai-tis-fasistikes-symmories/

Ενημέρωση από την αντιφασιστική διαδήλωση προς τα γραφεία της Χ.Α. 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα | ΑΦΣ Αροδαμός : https://athens.indymedia.org/post/1591530/

*φωτογραφίες και βίντεο από τις προπαγανδιστικές δράσεις και την διαδήλωση : https://athens.indymedia.org/post/1591989/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.