ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΑΛΚΑΝΙΚΗ / ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ  LIBERTATIA

Το τελευταίο διάστημα η ανακίνηση του “Μακεδονικού” ζητήματος αποτελεί το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργείται επιμελώς η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός , ο εθνικισμός και ο κοινωνικός εκφασισμός. Η επαναφορά του ζητήματος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, συνδέεται άμεσα με τους οξυμένους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς σε παγκόσμια κλίμακα  και κατ’ επέκταση με τους νατοϊκούς σχεδιασμούς των Η.Π.Α στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα συντονίζονται από μια σειρά θρησκευτικών οργανώσεων, στρατιωτικών συλλόγων, νεοναζιστικών ομάδων και κομματικών μηχανισμών, επιδιώκοντας να αφυπνίσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Σ’ αυτόν τον εθνικιστικό και μισαλλόδοξο εσμό των συλλαλητηρίων, φασιστικές γκρούπες βρήκαν την ευκαιρία να βρεθούν στο δημόσιο πεδίο και να επιτεθούν στο περιθώριο τους στοχοποιώντας τις δομές του κόσμου του αγώνα. Έτσι, στις 21 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη γίνεται επίθεση χωρίς επιτυχία στην κατάληψη “ΕΚΧ Σχολείο” και στην κατάληψη Libertatia που καίγεται ολοσχερώς. Στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα έγινε επίθεση στο ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός και αποκρούστηκε από την περιφρούρηση του χώρου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάχθηκε και στις 13 Φλεβάρη  η αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια καλέστηκαν από αναρχικούς/ες, αντιφασίστες/αντιφασίστριες και αγωνιστές/στριες αντιφασιστικές-διεθνιστικές συγκεντρώσεις, επιχειρώντας να θέσουν κινηματικά αναχώματα στην προσπάθεια επιβολής στην κοινωνία της εθνικιστικής και μισαλλόδοξης ρητορικής. Μέσω συντεταγμένης και οργανωμένης παρουσίας μας στον δρόμο, σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, καταφέραμε να σπάσουμε το μονόλογο που επιδίωκε να προωθηθεί από τους μηχανισμούς του κράτους , και να προτάξουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη ως όπλο των λαών και τους αγώνες των από κάτω, ενάντια στον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Έχοντας ως παρακαταθήκη τις διεθνιστικές-αντιεθνικιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στηρίζουμε την Παμβαλκανική Διεθνιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Libertatia στην Θεσσαλονίκη στις 10 Μαρτίου.

Απέναντι σε ένα χρεωκοπημένο ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά σύστημα που το μόνο που έχει να υποσχεθεί είναι η περαιτέρω φτώχεια και εξαθλίωση και ο πόλεμος, η μόνη ρεαλιστική λύση των πληβείων όλου του κόσμου είναι η οργάνωση στην βάση για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.  Έχοντας ως όραμα την κοινωνική επανάσταση , πορευόμαστε στα μονοπάτια της Αυτοοργάνωσης, της Αλληλεγγύης και  της Ισότητας, στον δρόμο για την συντριβή του κράτους και κεφαλαίου.

Η LIBERTATIA ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Σάββατο 10 Μαρτίου προσυγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην Κατάληψη Libertatia και συγκέντρωση 12:00 μ.μ στην Καμάρα

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.