ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 4ΗΣ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Την Κυριακή 4 Φλεβάρη διοργανώθηκε στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση για το “μακεδονικό” από δυνάμεις που εκφράζουν το βαθύ κράτος και  προσπαθούν να επιβάλλουν κοινωνικά την εθνικιστική ρητορική. Ένα κράμα διάφορων μεταξύ τους δυνάμεων, από πολιτιστικούς συλλόγους, κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ αλλά και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, εκκλησιαστικές οργανώσεις μέχρι τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χ.Α και άλλες φασιστικές ομάδες, με κοινό χαρακτηριστικό την λειτουργία τους ως πόλος συσπείρωσης αντιδραστικών αντανακλαστικών και έκφρασης μισαλλόδοξων αφηγήσεων.
Αυτή η συγκέντρωση ακολούθησε την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης στις 21/1, κατά την διάρκεια της οποίας φασίστες επιτέθηκαν στον ΕΚΧ Σχολείο σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση της Καμάρας και τέλος πυρπόλησαν την κατάληψη libertatia.

Ως ΣΑΚΤΧ επιλέξαμε να καλέσουμε στην συγκέντρωση στα Προπύλαια και να βρεθούμε στο δρόμο μαζί με συντρόφους και συλλογικότητες της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων, πιάνοντας το νήμα από την αντιφασιστική συγκέντρωση της Καμάρας στην Θεσ/νίκη στις 21/1.

Αυτή η επιλογή μας πηγάζει από την θέση πως οι κοινωνικές- ταξικές αντιφασιστικές δυνάμεις πρέπει να θέσουν φραγμούς μπροστά στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, πρέπει να σπάσουν τον μονόλογο του κράτους και των συμμοριών του. Η επιλογή μας αυτή είναι η δημόσια αποτύπωση του λόγου, της θέσης μας και της παρουσίας μας απέναντι στις παρακρατικές συμμορίες και την κρατική τρομοκρατία.

Ο αναρχικός λόγος και παρουσία δεν θα μπορούσαν να λείπουν στις 4 Φλεβάρη από το δημόσιο πεδίο και τους δρόμους του αγώνα, και αυτό γιατί την στιγμή που οι πολιτικές εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης των από τα κάτω εντείνονται στο εσωτερικό και οι διακρατικοί ανταγωνισμοί οξύνονται προοιωνίζοντας πολεμικές συρράξεις, εμείς οφείλουμε να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα των πληβείων ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, με όπλα μας την διεθνιστική αλληλεγγύη, την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση και αυτοοργάνωση. Έτσι λοιπόν, δεκάδες σύντροφοι/ισσες συγκεντρωθήκαμε το πρωί της Κυριακής στα Εξάρχεια και οργανωμένα πορευτήκαμε προς την συγκέντρωση των Προπυλαίων, την οποία πλαισίωσαν και ενίσχυσαν περισσότεροι από 2.000 αγωνιστές.

 Το διεθνιστικό- αντιφασιστικό οδόφραγμα της συγκέντρωσης της 4ης Φλεβάρη με την μαζική, οργανωμένη και μαχητική παρουσία εκατοντάδων αναρχικών, αντιφασιστών, κομμουνιστών και αγωνιστών στους δρόμους της Αθήνας, όπως και στην Θεσσαλονίκη η αντιφασιστική συγκέντρωση της Καμάρας, έκανε σαφές οτι πέρα από τον κόσμο της εξουσίας, υπάρχει και ο κόσμος του αγώνα, ο οποίος μάχεται ανυποχώρητα τον φασισμό, το κράτος και το κεφάλαιο με πυξίδα την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας… Και θα νικήσει!

 

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.