Συγκέντρωση την Παρασκευή 7/7 στο Εφετείο (Λουκάρεως ) όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Τον Αύγουστο του 2012 η Αντιτρομοκρατική απαγάγει στο κέντρο της Αθήνας τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου, τον μεταφέρει στην ΓΑΔΑ, όπου τον βασανίζει και του αποσπά βίαια γενετικό υλικό. Εκεί ο σύντροφος ενημερώνεται ότι τον εμπλέκουν σε ληστεία, που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν στην τράπεζα Alpha Bank στην Νάουσα της Πάρου, όπου τραυματίζεται θανάσιμα πολίτης, ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Ισχυριζόμενη ότι το DNA του ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε σε καπέλο που έπεσε από κάποιον από τους ληστές, τον κατηγορεί για ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη συγκεκριμένη ληστεία. Αυτό που αποδείχθηκε βέβαια αργότερα εντός της δικαστικής αίθουσας είναι ότι κανένα καπέλο δεν υπάρχει στις φωτογραφίες της σήμανσης από τον τόπο που εκτυλίχθηκε το συμβάν, αντίθετα από τα έγγραφα προκύπτει ότι το καπέλο έχει αποσταλεί από το Α.Τ. Πάρου σε διαφορετική ημερομηνία από τα υπόλοιπα ευρήματα και ξαφνικά εμφανίζεται στις φωτογραφίες με τα ευρήματα της ΓΑΔΑ.  Και μέσα σε όλον αυτό τον παραλογισμό, η σκευωρία εναντίον του εμπλουτίζεται και με συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ. Και κάπως έτσι ξεκινάει η ομηρία του Τ. Θεοφίλου από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές καθώς και η διαπόμπευση και ο διασυρμός του από τα ΜΜΕ, τα οποία καλλιεργώντας ένα κλίμα πανικού και τρομοϋστερίας, τον παρουσιάζουν ως έναν αδίστακτο δολοφόνο και επικίνδυνο τρομοκράτη, στοχεύοντας στην πολιτική εξόντωση του ίδιου μέσα από μια βαριά καταδίκη και στην εγκληματοποίηση της αναρχικής πολιτικής δράσης.

Ο Τ. Θεοφίλου, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, αρνείται όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζει την δίωξή του καθαρά πολιτική, αναδεικνύοντας την κρατική σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του στη δίκη που ακολούθησε τον Νοέμβρη του 2013. Τελικά τον Φλεβάρη του 2014 καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία, ενώ αθωώνεται για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της συμμετοχής στην οργάνωση ΣΠΦ. Παρά το γεγονός ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν εξοντωτική, η δικαστική εξουσία και οι πολιτικοί της εντολοδόχοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Έτσι, λίγες μέρες μετά, ο Εισαγγελέας Δράκος ασκεί “έφεση υπέρ του νόμου”, με αποτέλεσμα ο σύντροφος να αντιμετωπίζει εκ νέου στο εφετείο, που ξεκίνησε στις 24/02/17, τις κατηγορίες για τις οποίες είχε αθωωθεί πρωτόδικα.

Η δίωξη και φυλάκιση του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου δεν αποτελεί μια μεμονωμένη ή τυχαία περίπτωση, αλλά εντάσσεται στο συνολικό κατασταλτικό πλαίσιο του κράτους τόσο για το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντίστασεων, όσο και για την ιδεολογική και κατασταλτική εξουδετέρωση των αναρχικών αγωνιστών που παλεύουν για τη ριζική ανατροπή του υπάρχοντος κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Οι ειδικοί “αντι”τρομοκρατικοί νόμοι (που συνεχώς προωθείται η διεύρυνσή τους), τα ειδικά δικαστήρια, οι εξοντωτικές ποινές (όπως η 36χρονη ποινή που επιβλήθηκε στον Μάριο Σεισίδη), οι ειδικές συνθήκες κράτησης (χαρακτηριστικές ειναι οι περιπτώσεις του αναρχικού Κ. Γουρνά και του κομμουνιστή Δ. Κουφοντίνα, των οποίων οι αλλεπάλληλες αιτήσεις αδείας απορρίπτονται συνεχώς επειδή ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους σε ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις), αποτελούν κομμάτια του κατασταλτικού οπλοστάσιο του κράτους που συνεχώς διευρύνεται και θωρακίζεται στην κατέυθυνση δόμησης ενός μόνιμου Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης και της προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Πλήθος είναι τα παραδείγματα εφαρμογής του ειδικού κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους τόσο εναντίον κοινωνικών και ταξικών αγώνων (χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και των σωματείων βάσης, τόσο των εργαζόμενων στον επισιτισμό όσο και των δικυκλιστών) όσο και εναντίον αναρχικών αγωνιστών όπου οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις συνοδεύονται από την κυρίαρχη προπαγάνδα που πάγια επιχειρεί να αποκοινωνικοποιήσει και να εγκληματοποιήσει  τη δράση τους.

Ενισχυτικό ρόλο σε αυτές τις διώξεις έχει η Αντιτρομοκρατική, η οποία επιδίδεται σε μια βιομηχανία διώξεων, κατασκευάζοντας κατηγορητήρια, δημιουργώντας ψεύτικα πειστήρια, εμφανίζοντας ανώνυμα τηλεφωνήματα και εντέλει αποφασίζοντας σαν αυτόκλητος δικαστής για την ενοχή του κατηγορουμένου βάσει των πολιτικών του πεποιθήσεων. Παράλληλα εισάγονται νέες τεχνολογικές δυνατότητες ελέγχου, όπως υποχρεωτική λήψη και ανεξέλεκτη χρήση του DNA ως αποδεικτικό στοιχείο ενοχής προκειμένου να ταυτοποιηθούν “ένοχοι”, παρά τις συνθήκες μεταφοράς, επιμόλυνσης, εξέτασης και αποθήκευσης των δειγμάτων που κάνουν ξεκάθαρο τον επισφαλή χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας. Αυτό άλλωστε, ήταν και το μοναδικό στοιχείο με το οποίο καταδικάστηκε ο Τ. Θεοφίλου σε 25 χρόνια φυλάκιση, ενώ πριν λίγες μέρες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών η Ηριάννα Β.Λ., με επίσης μοναδικό στοιχείο ένα “μερικό” γενετικό προφίλ. Μία καταδική παράλογη, εξοντωτική και παραδειγματική που ποινικοποίει τις προσωπικές και συντροφικές σχέσεις και επιχειρεί να εμπεδώσει κοινωνικά το φόβο.

Αυτό δηλαδή που εφαρμόζεται είναι ένα μόνιμο καθεστώς εξαίρεσης απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές, που στόχο έχει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας, την εξουδετέρωση των αντιστάσεών της και εντέλει την απομόνωση και αποδυνάμωση του αναρχικού κινήματος. Ένα αναρχικό κίνημα που εδώ και χρόνια αμφισβητεί έμπρακτα τον καπιταλισμό και τις παθογένειες που αυτός γεννά, που απορρίπτει το κράτος και τις εξουσιαστικές του δομές, που αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των από τα κάτω, που συμμετέχει ενεργά στους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, που προτάσσει την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Το εφετείο του Τ. Θεοφίλου εκτυλίσσεται σε μια εποχή γενικευμένης συστημικής κρίσης, όπου οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές (συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι πολιτικοί διαχειριστές. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγους μήνες αφότου ανήλθαν στην εξουσία, καταπάτησαν το άσυλο του πανεπιστημίου, εκκενώνοντας την Πρυτανεία που είχε καταληφθεί για να αποτελέσει δημόσιο χώρο αγώνα και στήριξης της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στο ειδικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους. Η κλιμάκωση αυτή της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, της μονιμοποίησης ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και της επιβολής συνθηκών κάτεργου και φυλακής εντός της κοινωνίας. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η λεηλασία του κοινωνικού πλούτου και των φυσικών πόρων, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η εγκληματοποίηση των αυτοοργανωμένων αγώνων, οι εκκενώσεις καταλήψεων, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Γιατί βασικός στόχος αυτού του πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεοκοπημένου συστήματος, προκειμένου να διαιωνίσει την κυριαρχία του είναι η εμβάθυνση του ελέγχου σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, η εξάλειψη οποιασδήποτε μορφής αντίστασης, η καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου, οι φυλακίσεις και οι εξοντωτικές ποινές σε ανθρώπους που ακόμα αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν απέναντι στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας. Αυτός είναι και ο λόγος της δίωξης του Τ. Θεοφίλου. Διώκεται για την πολιτική του ταυτότητα, γιατί επέλεξε να συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, γιατί επέλεξε να αγωνιστεί για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης. Γι’ αυτόν τον λόγο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συντρόφου ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία, ενάντια σε αυτούς που υποτιμούν και εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Ο αγώνας του μέσα από την φυλακή είναι και δικός μας αγώνας….

 ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Παρασκευή 7 Ιουλίου , Συγκέντρωση στις 9:00 στο Εφετείο (Λουκάρεως) , όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.